Visit Simple Machines! Visit Simple Machines!

SMF ohjeet: Kirjautuminen sisään ja ulos


Kun olet saanut rekisteröimisprosessin päätökseen, voit kirjautua foorumille sisään. Kirjautuessa voit päättää pysytkö pysyvästi sisäänkirjautuneena, vai kirjaudutko ulos poistuessasi foorumilta.

  1. Sisäänkirjautuminen
    1. Kirjautumisikkuna
    2. Pikakirjautuminen
  2. Kirjautuminen ulos
  3. Salasanan palauttaminen

Sisäänkirjautuminen

Yleensä kirjautumisvaihtoehtoja on kahdenlaisia, normaali kirjautumisikkuna ja pikakirjautuminen.

Kirjautumisikkuna

Koska tähän ikkunaan päädytään yleensä valikon Kirjaudu linkin kautta, sekä myös yleensä rekisteröitymisen lopuksi, niin käsitellään se nyt ensin:

Kirjaudu
Tunnus:
Salasana:
Istunnon pituus minuutteina:
Pysy aina kirjautuneena sisälle:
Unohtuiko salasana?


Tunnus ja Salasana kohdat ovat varmaan selviä. Istunnon pituus minuutteina tarkoittaa aikaa jonka eväste pitää sinut kirjautuneena sisälle. Eli tähän ei kannata laittaa kovin pitkää aikaa jos surffailet yleiseltä koneelta ja saatat unohtaa kirjautua ulos. Jos olet kotikoneella, niin voit valita kohdan Pysy aina kirjautuneena sisälle.

Pikakirjautuminen

Monilla fooorumeilla näkyy pikakirjautumisikkuna, jota voi käyttää kirjautumiseen ympäri foorumia. Se missä kohtaa se foorumilla näkyy, vaihtelee. Esimerkiksi SMF oletusteemassa se näkyy foorumin yläosassa, kun taas vanhassa YabbSE pohjaisessa Classic teemassa se näkyy alhaalla. Kaikki teemat eivät käytä sitä ollenkaan, tällöin sinun pitää kirjautua valikon kautta . Voi myös olla että olet jo kirjautunut sisälle, silloin valikossa näkyy Kirjaudu ulos linkki.


Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

Syötä pikakirjautumisikkunaan tunnuksesi ja salasanasi, sekä valitse istunnon pituus alasvetovalikosta ja paina Kirjaudu painiketta. Huomioi että Ikuisesti, kuten myös Pysy aina kirjautuneena sisälle tarkoittavat että tietokoneesi pitää sinut sisäänkirjautuneena siihen saakka kunnes päätät kirjautua ulos. Se tosin ei tarkoita sitä että näyt aina sisälläolevana!

Uloskirjautuminen

Kun et enää selaile foorumia, haluat ehkä kirjautua ulos. Tämä on erityisen suositeltavaa aina kun surffailet julkiselta koneelta, esim kirjastosta. Valitse Kirjaudu ulos vaihtoehto päävalikosta, jolloin foorumi kirjaa sinut ulos ja kohtelee sinua kuten vierasta. Samalla nimesi poistuu listasta jossa näkyy sisäänkirjautuneet jäsenet.

Unohtuneen salasanan palauttaminen

Jos olet unohtanut salasanasi, voit käyttää sen palauttamiseen salasana muistutus toimintoa klikkaamalla Unohtuiko salasana? linkkiä sisäänkirjaus ikkunassa.

Salasana muistutus
Tunnus/Sähköposti: 
Tunnus Sähköposti
Kysy minulta salainen kysymykseni
Oletuksena, autamme sinua saamaan salasanasi takaisin lähettämällä uuden satunnaisen salasanan sähköpostilla. Voit kuitenkin yrittää myös vastata salaiseen kysymykseesi (jonka määrittelit profiilissasi). Jos vastaat oikein, voit määritellä uuden salasanan itsellesi heti.

Voit syöttää joko tunnuksesi tai sähköpostiosoitteesi, kunhan vain valitset myös seuraavassa kohdassa saman vaihtoehdon. Tämän jälkeen klikkaa Lähetä nappia, jolloin saat sähköpostiisi linkin jonka avulla voit uudistaa salasanasi. Salasana on myös mahdollista palauttaa salaisen kysymyksen ja vastauksen avulla, jos olet sen määritellyt profiilissasi. Älä käytä sellaisia kysymyksen ja vastauksen yhdistelmiä jotka kaikki tietävät tai voivat arvata (kuten kuka on suomen presidentti?)!