Bezoek Simple Machines! Bezoek Simple Machines!

SMF Gebruikershelp: Persoonlijk berichtInleidingRegistrerenInloggenProfielPostenPersoonlijk berichtZoeken


SMF gaat helemaal over gemeenschappen en communicatie. Er zijn heel wat manieren om te communiceren, zoals posten op de forums, persoonlijke berichten, e-mail, ICQ, AIM, YIM. Deze communicatiemethodes zijn doorgaans enkel beschikbaar aan leden, maar de forum beheerders kunnen gasten toestaan om te posten in de rubrieken, waardoor ongeregistreerde gasten niet alles kunnen doen behalve de ledenlijst bekijken en persoonlijke berichten zenden aan leden.

  1. Persoonlijke berichten
    1. Beschrijving
    2. Je berichten lezen
  2. De PB interface
    1. Een bericht starten of beantwoorden

Persoonlijke berichten

Beschrijving

E-mail kan dan wel een goede manier zijn om direct met leden te communiceren, maar in een forum verband heeft het ook heel wat nadelen: je moet je e-mail applicatie openen om een bericht te schrijven en te versturen, de ontvanger moet zijn of haar e-mail applicatie openen en zijn of haar e-mail controleren, je bericht zal verschijnen tussen alle andere e-mails en het kan verscheidene minuten of zelf een uur duren vooraleer een e-mail de ontvanger bereikt.

SMF biedt een sneller en privé-gerichter alternatief tot e-mail. Persoonlijke berichten op de forums worden onmiddellijk afgeleverd in de persoonlijke inbox van de ontvanger. De mail wordt volledig verzonden en ontvangen binnen SMF, zodat noch jijzelf, noch de ontvanger een ander programma moet openen of SMF verlaten. Persoonlijke berichten bieden ook aan zowel zender als ontvanger een grotere privacy omdat niemands e-mailadres wordt getoond. Persoonlijke berichten tonen enkel de gebruikersnaam en naam van beide partijen.

Wanneer een ontvanger niet online is blijven de persoonlijke berichten in de PB box van het lid totdat hij/zij de volgende keer inlogt en zijn/haar berichten leest en/of verwijdert. Het systeem van de persoonlijke berichten van SMF is een losstaand, privé-gericht e-mail systeem.

Je berichten lezen

Om je berichten te lezen moet je ingelogd zijn, en vervolgens de link volgen die luidt 'Hoi, [gebruikersnaam], je hebt x berichten, x zijn nieuw.'

De PB interface

De PB interface werkt op een zelfde manier als de berichtenindex. Hieronder tonen we enkel de inbox interface, maar het postvak uit werkt op dezelfde manier:

+  Forum naam
|- +  Persoonlijke berichten
| |- +  Inbox
Verwijder alle berichten in je Inbox Postvak uit Nieuw bericht Controleer op nieuwe berichten
Datum  Onderwerp Van
Datum en tijd van het bericht Bericht onderwerp Ander lid
Pagina's: [1]Een bericht starten of beantwoorden

Er zijn verschillende manieren om een nieuw persoonlijk bericht te starten, maar telkens is vereist dat je ingelogd bent: