Visit Simple Machines! Visit Simple Machines!

SMF ohjeet: Yksityisviesti


SMF merkitsee yhteisöä ja viestintää. Mahdollisuuksia kommunikointiin on monia, kuten kirjoittaminen foorumille, yksityisviestit, sähköposti, ICQ, AIM sekä YIM. Vaikka foorumin ylläpito voikin sallia vieraiden kirjoittaa foorumille, silti he eivät voi lähettää yksityisviestejä jäsenille.

  1. Yksityisviestit
    1. Kuvaus
    2. Viestien lukeminen
  2. Toiminnon ulkoasu
    1. Lähettäminen tai vastaaminen

Yksityisviestit

Kuvaus

Vaikka sähköposti onkin hyvä tapa viestitellä asiosta jäsenien kesken, on siinä foorumin kannalta huonojakin puolia: sähköpostiohjelma on avattava ensin jotta voit lähettää ja vastaanottaa viestejä, viestit sekaantuvat muihin viesteihin, sekä joskus myös sähköpostin perillemenossa voi kulua minuutteja, jopa tunteja.

Vaihtoehtona säköpostille SMF tarjoaa nopeamman ja helpomman vaihtoehdon. Yksityisviestit foorumilla ovat välittömästi perillä vastaanottajan postilaatikossa. Viesti lähetetään foorumin sisäisesti, joten mitään ylimääräisiä ohjelmia ei tarvitse avata sitä varten. Yksityisviestit tarjoavat myös anonymiteetin, koska sähköpostiosoitteita ei tarvitse paljastaa. Viesteissä näkyy vain molempien osapuolten tunnukset foorumilla.

Jos vastaanottaja ei ole foorumilla, yksityisviestit odottavat häntä postilaatikossa kunnes hän kirjautuu seuraavan kerran foorumille ja lukee ja/tai poistaa ne. SMF yksityisviestit ovat itsenäinen ja turvallinen tapa viestitellä.

Viestien lukeminen

Lukeaksesi viestejäsi, kirjaudu sisälle ja seuraa linkkiä jossa lukee suunnilleen näin: 'Hei, [tunnus], sinulla on x viestiä, x on uusia'.

Toiminnon ulkoasu

Toiminnon ulkoasu ja navigointi on samankaltainen kuin viestilistassa. Vaikka näytämme tässä vain saapuneet kansion, niin lähetetyt kansio on samankaltainen:

+  Foorumin Nimi
|- +  Yksityisviestit
| |- +  Saapuneet
Poista kaikki viestit saapuneista Lähetetyt Uusi viesti Tarkista uudet viestit
  Päivämäärä    Aihe   Lähettäjä
Viestin päiväys Viestin otsikko Toinen jäsen
Sivuja: [1]Lähettäminen tai vastaaminen

Uutta yksityisviestiä pääset kirjoittamaan monella tavalla, mutta se edellyttää aina että olet sisäänkirjautunut: