Bezoek Simple Machines! Bezoek Simple Machines!

SMF Gebruikershelp: ZoekenIntroductieRegistrerenInloggenProfielPostenPersoonlijke berichtenZoeken


Aangezien SMF van nature een krachtige search engine heeft, is het vaak de oplossing voor het vinden van goede informatie!

  1. Een zoekopdracht geven
  2. Syntax
    1. Aanhalingstekens
  3. Eenvoudig of Geavanceerd?
    1. Eenvoudig zoeken
    2. Geavanceerd zoeken

Een zoekopdracht geven

Er van uit gaande dat SMF het standaard thema gebruikt (of een afgeleide ervan), is er een simpel Zoek veld (ondersteund door de link Geavanceerd zoeken) in het inklapbare bovenste gedeelte en bevindt er zich een knop Zoeken in het hoofdmenu. Zo niet, dan zal de knop Zoeken in het hoofdmenu u nog steeds direct naar het scherm voor geavanceerd zoeken brengen.

Syntax

Ook al kan je elke willekeurige combinatie van karakters invoeren in het zoek veld, kan je ook eens overwegen om gebruik te maken van aanhalingstekens om via de zoekopdracht de resultaten te laten geven die jij wilt:

Aanhalingstekens

Kort samengevat komt het erop neer dat wanneer je zoekt naar simple machines forum het resultaat een of alle van deze drie woorden zal zijn. Wanneer het echter een zoekopdracht is met dubbele aanhalingstekens (bijv. "simple machines forum") zal het enkel de volledige zin als resultaat geven.

Eenvoudig of Geavanceerd?

Eenvoudig zoeken

Om de eenvoudige zoekfunctie te kunnen gebruiken (indien ingeschakeld), zijn de hierboven uitgelegde termen eigenlijk de enige dingen die je nodig hebt. Je zou echter misschien wel willen weten dat deze vorm van zoeken het gehele forum doorzoekt naar posts die in de afgelopen 9999 dagen (wat meer dan 27 jaar is!) zijn gemaakt. Dus, als je wat meer controle wil over je zoekmogelijkheden dan kan je beter de geavanceerde zoekfunctionaliteit gebruiken.

Geavanceerd zoeken

Het scherm om geavanceerd te zoeken kan er in het begin soms wat intimiderend eruit ziet, vooral als een forum veel boards en child boards heeft. Toch is het verbazingwekkend simpel als je het opdeelt in zijn basis onderdelen:

+  Forum Naam
|- +  Zoeken
Stel zoek parameters in
zoek naar:   door gebruiker:
     
 
Opties: Bericht ouderdom:


Tussen en dagen.
Zoekvolgorde:

Kies een board waar je in wilt zoeken, of selecteer alle boards:

Categorie naam