Visit Simple Machines! Visit Simple Machines!

SMF ohjeet: Haku


SMF tarjoaa luonnollisesti erittäin tehokkaan hakukoneen. Tässä muutama vinkki joilla pääset hyviin tuloksiin!

  1. Haun aloittaminen
  2. Syntaksi
    1. Lainausmerkit
  3. Yksinkertainen vai Tarkempi?
    1. Yksinkertainen haku
    2. Tarkempi haku

Haun aloittaminen

Oletetaan että foorumilla on käytössä SMF default teema (tai sen muunnos), jolloin näkyvissä pitäisi olla sekä Haku kenttä (jonka kylkiäisenä Tarkempi haku linkki) foorumin yöäosassa, sekä Haku vaihtoehto myös päävalikossa. Jos näin ei ole, päävalikon Haku linkin kautta pitäisi päästä suoraan tarkempaan hakuun.

Syntaksi

Vaikka voitkin syöttää hakukenttään (ja hakea) millä merkkiyhdistelmillä tahansa, sinun kannattaa harkita lainausmekrkkien käyttöä hakua parantaaksesi:

Lainausmerkit

Pähkinänkuoressa, haku sanoilla simple machines forum palauttaa millä tahansa tai kaikilla näillä sanoilla tuloksen, mutta sulkemalla ne tupla heittomerkkeihin (esim "simple machines forum") saat tuloksia vain koko lauseesta.

Yksinkertainen vai tarkempi?

Yksinkertainen haku

Käyttääksesi yksinkertaista hakua (jos se on päällä), yllä esitetty syntaksi on ainoa mitä sinun tarvitsee tietää. Sinun on kuitenkin hyvä tietää myös että tämä toiminto hakee koko foorumilta kerralla, sekä kaikista viesteistä mitä on lähetetty viimeisen 9999 päivän aikana (mikä on enemmän kuin 27 vuotta)! Joten jos haluat tarkkuutta hakuusi, käytä tarkempaa hakutoimintoa.

Tarkempi haku

Tarkempi haku voi näyttää hieman sekavalta jos foorumilla on runsaasti eri kategorioita alakategorioineen, mutta se on kuitenkin lopulta hyvin yksinkertainen:

+  Foorumin nimi
|- +  Haku
Aseta haun kriteerit
Haettava asia:   käyttäjän mukaan:
     
 
Asetukset: Viestin ikä:
Aikajaksolla and päivää.


Valitse keskustelualue josta etsiä, tai etsi kaikista:

Kategorian nimi